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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical.
Data corrente:  08/11/2012
Data da última atualização:  24/04/2013
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  PIMENTA-MARTINS, M. G. R.; FURTADO, R. F.; HENEINE, L. G. D.; DIAS, R. S.; BORGES, M. de F.; ALVES, C. A.
Afiliação:  Maria Gardenny Ribeiro Pimenta-Martins, UECE; ROSELAYNE FERRO FURTADO, CNPAT; Luiz Guilherme Dias Heneine, FUNED; Ricardo Souza Dias, FUNED; MARIA DE FATIMA BORGES, CNPAT; Carlucio Roberto Alves, UECE.
Título:  Development of an amperometric immunosensor for detection of staphylococcal enterotoxin type A in cheese.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Journal of Microbiological Methods, v.91, p.138-143, 2012.
Idioma:  Português
Conteúdo:  This paper reports a novel electrochemical immunosensorforthe sensitive detection of staphylococcal enterotox in A (S EA ) based on self-assembly monolayer (SA M) and p rotein A i mm obilizat io n on gold electro de. Three diffe rent methods of protein A immobilization were tested: physical adsorption, cross-linking using glutaraldehyde and covalent binding after activation with N-hydroxysuccinimide (NHS)/N-ethyl-N'-(3-dimethylaminopropyl) carbodiimide hydrochloride (EDC) on cysteamine-modi fied gold electrode. The EDC/NHS method for protein A immobilization was selected to lead development of the biosensor. The coating steps of the surface modification were characterized by cyclic voltammetry and the biosensor response by chronoamperometry. The advantages of the immunosensor were exposed in its high sensitivity and speci ficity. The proposed amperometric immuno- sensor was successfully used for determination of SEA in contaminated and non-contaminated cheese samples with excellent responses.
Palavras-Chave:  Biosensor; Staphylococcal enterotoxin A.
Thesaurus Nal:  food safety.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAT13525 - 1UPCAP - PPSP 054282012.05428
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Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  18/03/2004
Data da última atualização:  02/12/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  CAMARÃO, A. P.; RODRIGUES FILHO, J. A.; MENDONÇA, C. L. G. de; DUTRA, S.
Afiliação:  ARI PINHEIRO CAMARÃO, CPATU; JOSE ADERITO RODRIGUES FILHO, CPATU; CLÉCIO LEANDRO GOMES DE MENDONÇA, PÓS-GRADUANDO UFRA; SATURNINO DUTRA, CPATU.
Título:  Avaliação da composição botânica da forragem consumida por bovinos em pastagem consorciada de Brachiaria humidicola com leguminosas sob dois métodos.
Ano de publicação:  2002
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 39., 2002, Recife. Anais... Recife: SBZ, 2002.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Análise isotópca; Análise microhistológica.
Thesagro:  Brachiaria Humidicola; Composição Botânica; Leguminosa; Pastagem Consorciada.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/101575/1/5298.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATU34783 - 1UPCAA - DD
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